perjantai 19.9.2019 Reija

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Syödään lautaselta kaikki se mitä tehdään

Nilsiän yhtenäiskoulun kahdeksatta luokkaa käyvien Helmi Tirkkosen (vas.) Rianna Räsäsen ja Milja Tolvasen kodeissa on yhtenäinen käytäntö.
– Jos ruokaa on jäänyt, se laitetaan jääkaappiin. Sitä voi syödä toisena päivänä, Räsänen toteaa.
– Jos meillä jää yli kasviksia, ne menevät pupuille, Tirkkonen täydentää.
Kolmikon mukaan heillä ei ole inhokkiruokia. Tirkkonen ja Tolvanen nimeävät tortillat suosikkiruuakseen, Räsänen makaronilaatikon.

Suomessa kotitaloudet heittävät roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa. Henkilöä kohden siitä kertyy 20–25 kiloa.
Myös Nilsiän yhtenäiskoulun kotitalousopettajat pyrkivät miettimään ruokien määriä, kuinka paljon niitä valmistetaan.
– Teroitamme oppilaille, että teette sen verran kuin jaksatte varmasti syödä. Se on tehonnut. Viime vuosien aikana on minun mielestäni onnistuttu vähentämään jätteen määrää, kotitalousopettaja Antti Pulkkinen kertoo.

Lisää aiheesta 12.9. Pitäjäläisessä.

Jätä kommentti

*