keskiviikko 26.2.2020 Nestori

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Sarjapaikasta luovuttiin. Nilsiän Apassit ei pelaa kakkosdivisioonassa kaudella 2019-2020.

Nilsiän Apassit pelasi viime kaudella 2-divisioonaa. Kotipyhätössä sarjaotteluiden lisäksi hikoiltiin myös viikkoharjoitteet.

Nilsiän Apassit luopuu sarjapaikastaan salibandyn kakkosdivisioonassa. Päätös astuu voimaan tulevalla sarjakaudella 2019–2020.
– Kyllähän tämä on suuri menetys nilsiäläiselle salibandyväelle. Erittäin harmillinen päätös, kommentoi seuran puheenjohtaja Kerkko Holopainen.

Päätöksen taustalta seurajohdosta raotetaan, että moni Apassein edustusjoukkueen pelaajista lopetti salibandyn pelaamisen viime kauteen tai siirtyi muualle pelaamaan.
– Emme onnistuneet saamaan joukkuetta kasaan. Yritimme kyllä kovasti, Holopainen kertoi.
Sarjapaikasta luopumisen takaa löytyy myös toinen painava syy.
– Joukkueen valmentajahaku ei tuottanut tulosta, puheenjohtaja muotoili.
Viime kaudella Apassien edustusjoukkuetta valmensi pitkän uran salibandyn parissa tehnyt nilsiäläinen Jukka Kuutsa.

Kaudella 2018-2019 Apassit pelasi Savo-Karjalan alueellista miesten sarjaa peräti kolmella eri tasolla. Tulevalle salibandykaudelle pyrkii Apassit saamaan joukkueet neljännen ja viidennen divisioonan joukkueisiin, viime kauden tavoin.
Päätöstä toisen divisioonan sarjapaikan luopumisesta ei haluttu pitkittää lähelle salibandykauden alkua.
– Nyt sellaiset pelaajat, joilla on tavoite pelata niin sanotusti yläsarjoissa, on vielä mahdollisuus päästä sisään lähialueen joukkueisiin. Toki toivon mukan moni jatkaa myös meillä Apasseissa, korosti Holopainen.

Raskaan päätöksen varjossa uskalletaan tulevaisuutta kuitenkin pälyillä ”apassinpunaisten lasien” läpi.
– Vaikka päätös harmittaa, niin tästä kuitenkin lähdemme kohti uutta nousua, Holopainen totesi.
Sanomallaan hän viittaa seuran junioreiden parissa tekemää pitkäjänteistä valmennustyötä. Siellä hän näkee myös seuran uuden jatkumon.
– Tässä päättyi nyt yhden joukkueen aikakausi, mutta toisaalta se antaa pohjaa seuraavalle. Takaisin tullaan niin korkealle kuin mahdollista, visioi Holopainen kohti tulevaa.

Holopainen puhuu paikallisesta salibandystä suurella sydämellä, ja juuri paikallisuudessa hän näkee myös lajin jatkumon.
– Oman kylän pokia pitää olla joukkueessa mahdollisimman paljon. Sillä tavoin saamme joukkueen tekemiselle pitkäjänteisyyttä.

Jätä kommentti

*