keskiviikko 26.2.2020 Nestori

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Säästöpankki Optia muuttaa kunnantalolle, kassapalvelut loppuvat

Säästöpankki Optian konttori muuttaa Rautavaaralla kunnantalolle marraskuun alusta alkaen.
Samalla päättyy käteisen rahan nosto ja konttori on auki vain ajanvarauksella. Nykyisin konttori on avoinna kahtena päivänä viikossa.
Ylä-Savon aluekonttorijohtaja Ville Pekkalan mukaan nykyinen konttorikiinteistö ei ole enää nykyaikaisten rakennusteknisten vaatimusten mukainen. Pankki vuokraa toimitilaksi huoneen kunnantalon toisesta kerroksesta, jonne pääsee myös hissillä.

Rautavaaralla käteistä rahaa voi jatkossa nostaa Otto.-automaatista. Nykyisin automaatti on Säästöpankin kiinteistössä, mutta Pekkalan mukaan se siirtyy näillä näkymin kunnantalolle.

Lue lisää  6.9. Pitäjäläisestä.

Kommentit

 • Unskin kynästä

  Peruskuntalaisen Unskin kynästä: MIKÄ ON KOKO PANKIN TULEVAISUUS? Kunnan rahaliikenne (valtionosuudet 8,3 milj.euroa ja verotulot 5,6 milj. euroa sekä muut) on siellä eli noin 14 milj. euroa/vuosi.

  Käykö tässä samalla tavalla kuin Osuuspankin konttorille?

 • Reino Voutilainen

  Toivottavasti kaikki nykyiset säästöpankin Rautavaaran konttorin asiakkaat älyävät siirtyä s-pankkiin, sieltä saa käteistä eikä tarvitse tilata aikaa pankki virkailijalle.

 • Unto Murto

  Tämä on erittäin negatiivinen uutinen kunnalle ja kuntalaisille. Se horjuttaa kunnan perusturvallisuutta ja nakertaa edelleen kuntamme elinvoimaa. Kunnan ikärakenne ja huoltosuhde tulee aina ottaa huomioon myös pankin palveluissa.

 • Unskin kynästä

  Unskin kynästä: Kyllä Pankin lisäksi Kelan kyydit huolestuttavat erittäin paljon meitä KYSTERIn kuntia: Kaavi, Keitele, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Tervo ja Vesanto Rautavaara. Kutsua neuvotteluun odotellaan Prokeskus Oy:tä. Rautavaaran kuntalaiset ihmettelevät Kelan-taksi touhua. Erityisesti Rautavaaralla on turvattava ihmisten sujuva hoi-toonpääsy, riippumatta vuorokauden ajasta tai asuinpaikasta. Rautavaaran kunta on Pohjois-Savon ainoa kunta, jossa on pitkät välimatkat ja harva-asutus. Syrjäisyyskerroin on 140.

 • Unskin kynästä

  Unskin kynästäa: Euroopan Unionissa, Suomessa, Pohjois-Savon maakunnassa ja Rautavaaran kunnassa tehdään historiaa: Kunnanjohtajan vastaanotot alkavat. Kunnanjohtajan vastaanotolla nro 1 torstaina 6.9.2018 klo 15.00 Cafe Konkelossa keskusteluun nousevat varmasti Säästöpankki Optian palvelut, Matonpesupaikka, Kaavin kunnanvaltuuston päätös 14.11.2017 ulkoistaa kaikki SoTe-palvelut, Kaavin vuodeosaston kustannusten nousu yli 500.000€:oon, perusterveydenhoidon kustannukset ylittymässä 210.000€, erikoissairaanhoidon menot ylittymässä 700.000€:lla, KELAN taksikilpailutus, Kysterinlääkäripako: kaikki viisi lääkäriä erosivat, Rautavaaran Kuntalääkärit Oy/asiakkaiden lukumäärä: nyt 80, Ensolan rivitalojen purkaminen, VTY ry ja Välimuotoinenpalveluasuminen, kunnan omistamien kiinteistöjen kunto: korjausvelka, valtionosuusleikkaus vuonna 2019 Rautavaaran kunnalle 443.000 euroa, PoSote, Maku ja Valinnanvapaus 1.1.2021: miten tukipalvelujen: ruokahuolto, siivous ja kiinteistönhoidon käy?, Kunnanjohtajan valintaprosessi ja Meta. Kohveet/teet ja Unto-pullat, SoTe-wiinerit ja Maku-piparit sponsoroi monialayrittäjä Lauri Keinänen.

 • Unskin kynästä

  Unskin kynästä: Positiivinen eli Hyvä Uutinen nro 137: Euroopan Unionissa, Pohjoismaissa, Suomessa, Pohjois-Savon maakunnassa ja Rautavaaran kunnassa tehtiin KUNNALLISHALLINNON historiaa: Kunnanjohtajan vastaanotot alkoivat räväkästi. Vastaanotolle nro 1 torstaina 6.9.2018 klo 15.00 Cafe Konkelossa osallistui 20 henkilöä. Keskustelussa nousivat esille Säästöpankki Optian palvelut, Otto-pankkiautomaatin sijainti, Kelan taksikilpailutus 1.7.2018, kunnan koululaiskuljetusten ja asiontikuljetusten tarjouspyyntö ja sen laatiminen, miten käyä sosiaalihuoltolain ja vammaishuoltolain mukaisen kilpailutuksen, Ok. Jukolan Uusi Sale-kauppa ja S-pankin palvelut, Rautavaaran Kuntalääkärit Oy/asiakkaat ja yhteistyö, Ensolan rivitalojen purkaminen ja sen tilalle välimuotoisen palveluasumisen rakentaminen sekä saattohoidon kuntoon saaminen jne. Kohveet/teet ja Unto-pullat, SoTe-sämpylät ja Maku-piparit hoiti Irma Äijäläinen ja sponsoroi monialayrittäjä Lauri Keinänen. Kunnanjohtajan vastaanotot jatkuvat torstaina 20.09.2018 klo 18.00. Tule mukaan äläkä urputa.

 • Unto Murto

  Kaikkein paras vaihtoehto on säätää ”Lex-Rautavaara” eli erillislaki pitkien välimatkojen ja harvaanasutuille eli Harva-kunnille. Pitkillä välimatkoilla ja harvalla asutuk-
  sella on suora merkitys kunnan palvelukustannusten muodostumiseen. Harva kunnille, joita on 57 kpl kehitetään aivan uusi mittaamistapa, jolla syrjäisyyttä, pitkiä välimatkoja ja saavutettavuutta mitataan.
  On päivän selvää, että syrjäisyystekijä on uudistettava ja se valmisteltava uudestaan perusteellisemmin ja kuultava aidosti Harva-kuntia. Nykyinen tekijä ei ota huomioon mm. kunnan syrjäistä sijaintia suhteessa maakunnan ja valtakunnan osakeskuksiin. On haettava yhteistyössä toimivia uusia toimintamalleja palvelujen tuottamiseen esim. ict-teknologialla.
  Erillislailla turvattaisiin kuntien lähipalvelut. Tehtiinhän oma Metropoliselvitys pääkaupunginseudun kunnille. (Helsinki ja 13 kuntaa). Miksi ei Harva-kunnille? Mikä mättää? Pakkoliitoksilla tai isäntäkunta-meiningillä pelottelua ei kaivata, yhteisen tahdon ja yhteisten etujen rakentamista kyllä.

  Lainsäädännön avulla pitää Harva-kuntien lähipalvelujen rahoitusta vahvistaa ”Lex-Rautavaaralla”, eikä heikentää. Kyllä jämtti on niin.

Jätä kommentti

*