maanantai 12.7.2020 Hermanni, Herkko, Herman

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Rautavaaralla alkaa yli 70-vuotiaiden maksuton asiointiapu kauppaan ja apteekkiin

Rautavaaralla reagoidaan koronaviruksen aiheuttamiiin poikkeusoloihin. Paikkakunnalla alkaa 70 vuotta täyttäneille ja ennen vuotta 1950 syntyneille maksuton kauppa- ja apteekkikäyntien asiointiapu välttämättömissä asioissa. Apua tarvitsevia ihmisiä ei kuljeteta ostoksille, vaan Rautavaaran keskustasta hankittavat ostokset tuodaan kotioven ulkopuolelle sovittuun ulkotilaan.

Päätoteuttajat ovat Rautavaaran evankelisluterilaisen seurakunnan diakoniatyö ja joukko vapaaehtoisia. Näin toimimalla noudatetaan valtioneuvoston ohjeistusta, joka velvoittaa myös oman auton omistavat yli 70-vuotiaat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Maksuttomaan apuun ovat oikeutettuja ne yli 70-vuotiaat Rautavaaralla asuvat, joilla ei ole koronaviruksen riskiryhmään kuulumatonta alle 70-vuotiasta läheistä, joka voisi hoitaa välttämättömät asioinnit.

Apuun oikeutetut voivat soittaa Rautavaaran seurakunnan diakonille Marjo Kyllöselle maanantaista perjantaihin kello 8-10 numeroon 040 824 0812. Hän opastaa eteenpäin. Hän toivoo yhteydenottoja hyvissä ajoin, jotta asiat saadaan hoidettua aikataulussa.

Kommentit

  • Unto Murto, kj-emeritus

    Rautavaaran kunta on harvaan asuttu ja pitkien etäisyyksien kunta. Silti suurin osa asukkaista on toisilleen enemmän tai vähemmän tuttuja, mikä madaltaa kynnystä yhteydenottoon ja vahvistaa luottamusta. Maksuton asiontiapua kauppaa ja apteekkiin kelpaa malliksi muillekin.

Jätä kommentti

*