keskiviikko 26.2.2020 Nestori

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Putin ja Trump täällä?

 

 

Tiistai-iltana moni nilsiäläinen panikoi: Pokemon Go ei toimi! Myös Ingress, Snapchat sekä Discord tökkivät. Mielen sopukoista hiipuu ennen Putinin ja Trumpin vierailua annettu tiedote: jos puhelin ei yllättäen toimi, niin presidentit voivat olla lähistöllä. Mutta kaksikkohan poistui jo maasta. Vai poistuiko sittenkään?

Suomalaisesta vieraanvaraisuudesta ja melkoisesta mediahässäkästä suivaantuneet presidentit päättivät kaksissa miehin siirtyä Nilsiään. Ensi töikseen he päättivät mennä satamaan hampurilaisia syömään. Nälkähän heille jäi, kun ruuan myrkytysepäilyn vuoksi ruokaa koemaistaneet turvamiehet söivät paikallisherkut viimeistä murua myöten. Monessa tiukemmassakin liemessä kärvistellyt kaksikko ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan päätti kuitata asian ohrapirtelöillä Tahkon suunnalla nauttien. Ajopeliksi valikoitui Rautavaaran Kotiseutuseuran testamentilla aikoinaan saama vuosimallia 1971 oleva Fiat 600 – mustan limusiinisaattueen kun pelättiin herättävän paikallismedian huomion. Kuljettajana toimi itseoikeutetusti Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto. Leppoisaa puheenporinaa, mielenkiintoisena yksityiskohtana, rikkoi ”Lex Rautavaara”.

”Kusiaisen” kurvatessa Karhu Pubin pihaan riehaantuu Putin. Hän hyökkää legendaarisesta Fiatista ulos siperiantiikerin loikalla, repii paitansa riekaleiksi ja hyökkää ravintolan edessä olevan puusta veistetyn karhun kimppuun. Paikalle jalkautuu myös Trump, joka nappaa karhua kainalossaan pitävästä pullistelevasta Putinista kuvan ja tviittaa: #valtasuhteet#selatetty. Tviitti saa Yhdysvalloissa aikaan välittömän kohun: Trumpia syytetään venäjän mielistelystä. Murto rauhoittelee tilannetta: ”noh, noh pojat!”
Presidentit suuntaavat pubiin. Trump tilaa kaksikolle Karjalat mieheen. Samalla hän pohtii ääneen, mitä Suomelle voisi lahjoittaa kiitokseksi näin onnistuneen huipputapaamisen isännöinnistä. Hän vihjaa, että Venäjä on niin suuri maa, että eikö siitä palasen voisi Suomelle kiitokseksi antaa. Putin närkästyy ja toteaa samalla periaatteella Alaskan kuuluvan ”rajanaapuri” Venäjälle – kiitokseksi siitä, että hän tarjoaa seuraavat oluet Tahkon huipulla. Trump on jo nostamassa sormensa tuttuun ”ok”-asentoon, mutta hoksaa, ettei tämä ollutkaan Yhdysvalloille hyvä juttu. Trump laskee kätensä, jonka jälkeen ”pojat” ryhtyvät mököttämään.

Tahkon laelle presidentit kapuavat portaita pitkin. He mököttävät – ja hikoilevat. Huipulla maisema on niin huikea, että sovinnonhalu rupeaa kutkuttamaan miesten mieliä. Hymynkare nousee molemman suupieleen Putinin kantaessa kuopiolaispanimon olutta pöytään. Etikettiä komistaa kuva presidenteistä.
– Eiköhän ratkaista tämä aikuisten malliin? Ensimmäisenä maljan toisen maata kunnioittamaan nostakoon kivi-paperi-sakset -pelin voittaja, paidaton Putin tokaisee samalla veijarimaisesti hymyillen.

Näin…tai sitten presidentit vain poistuivat maasta, aivan kuten media uutisoi.

Lue 19.7. Pitäjäläisestä, mitä Nilsiässä ja Rautavaaralla tapahtui – oikeasti.

Kommentit

  • Samovaari

    Tämä Rannankylän Telakan rakentama alus on kadonnut tai Mustapukuiset miehet ovat tekemässä sitä sukellusveneeksi lähellä Toivon ja Riskin rajaa. Veneranta on muutoin ok. Kävivätkö Putin ja Trump täälläkin toimittaja Tiia Kampman?

Jätä kommentti

*