Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Tahko matkalla Sustainable Travel Finland matkakohteeksi

Tahkon yritysten vastuullisuus näkyy myös matkailijoille.

Tiina Kuosmanen

Tahkolla on edetty suunnitelmallisesti vastuullisen matkailun polulla. Kutakuinkin kolme vuotta sitten aloitettu alueen yhteinen vastuullisuustyö on edennyt erinomaisesti ja jo 12:lla ympärivuotisesti toimivalla alueen yrityksellä on ympäristömerkki ja tämän lisäksi Sustainable Travel Finland -merkki.

Tahkon yritykset ovat olleet mukana Visit Finlandin ensimmäisessä aallossa kesästä 2020 lähtien, kun STF-ohjelma avautui. Savonia-ammattikorkeakoulun Sustainable Tahko -hankkeen kautta aloitettiin toteuttamaan matkailualueille ja yrityksille suunnattua seitsemän askeleen kestävän matkailun kehittämispolkua.

Nyt olemme hyvin lähellä tavoitettamme.

Anna Hämäläinen

– Nyt olemme hyvin lähellä tavoitettamme, jossa yli 51 prosentilla Tahkon alueen yrityksistä on yritystason STF-merkki vuoteen 2024 mennessä, iloitsee Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen, joka toimii STF:n aluekoordinaattorina ja Tahkon alueen yhteyshenkilönä.

STF-destinaatiomerkkejä on tällä hetkellä Kristiinankaupungilla ja Posiolla. Yhdelläkään ympärivuotisesti toimivalla matkailukeskuksella kyseistä merkkiä ei vielä ole.

– Yrityskohtaisia merkkejä on Suomessa suoritettu tähän mennessä 232 ja on hienoa huomata miten aktiivisesti tahkolaiset ovat ottaneet käyttöönsä kestävän matkailun kehittämismallit, toteaa Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Virpi Aittokoski.

Sertifikaattien tekeminen ei ole ollut mikään pikku juttu yrityksille ja Tahkon alueelle. Kaikki STF-polulla olevat yritykset ovat muun muassa sitoutuneet yhdessä kansallisiin Visit Finlandin laatimiin kestävän matkailun periaatteisiin ja on laadittu kestävän matkailun kehittämissuunnitelmat tavoitteineen.

Sustainable Tahko -hanke palkittiin viime vuonna Pohjois-Savon Matkailugaalassa Vuoden Vastuullisuusteko 2022 -palkinnolla.

Matkailijoille Tahkon vastuullisuus näkyy yritysten arjessa esimerkiksi ohjeina yritysten mökkikansioissa ja nettisivuilla, kierrätysmahdollisuuksina, sähköautojen latauspisteinä, hyvin hoidettuina reitteinä, paikallisina raaka-aineina ravintoloissa ja aitona savolaisena palveluna. Lisätietoa Tahkon vastuullisuustoimenpiteistä on https://www.tahko.com/info/vastuullisuus/

Kirjoittaja on Tahkon vastuullisuustoimenpiteissä alusta asti mukana ollut ollut Savonian TKI-asiantuntija.