Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Pitäjäläisen KesäKimara täältä!

Vuoden 2023 Tilkkupäivät järjestetään Tahkolla

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry järjestää paikallisten kiltojen kanssa yhteistyössä Tilkkupäivät tänä vuonna Tahkolle 25. – 26. maaliskuuta. Tapahtuma kerää yhteen tilkkutöiden harrastajia ympäri Suomen tällä kertaa Break Sokos Hotel Tahkolle.

– Tilkkupäivät on aina vuosikokousten ympärille järjestettävä tapahtuma jäsenille, johon kuuluu sitten yleisölle avoimia osioita, kertoo Mari Ohenoja-Miettinen Kuopion killasta.

Sunnuntaina yleisö onkin tervetullut ottamaan osaa pajoihin eli verstaisiin, joissa pääsee materiaalimaksulla kokeilemaan itse tilkkutöitä. Kuopion kilta ohjeistaa tahkojen eli pienten vetoketjullisten säilyttimien teossa ja Joensuun kilta opastaa makrameen saloihin. Verstaat ovat auki sunnuntaina klo 10–14.

Myös luennot ovat sunnuntaina avoimia yleisölle. Vuokko Isaksson pitää luennon aiheesta "Amerikkalaisten isoäitien tilkkutäkit uusin silmin" klo 10.15–11 ja Arja Koistinen luennoi Ortodoksisista tilkkutöistä klo 12.15–13. Luentoja saattaa tulla myös vielä lisää, joten aiheesta kiinnostuneiden kannattaa seurata Finn Quiltin sivuja osoitteessa www.finnquilt.fi

Tapahtumassa järjestetään myös tilkkutöiden näyttelyitä. Hotelilla ovat esillä Kosketus -tilkkutyökilpailun kilpailutyöt sekä Joensuun ja Kuopion kiltojen sekä Suonenjoen killan Mansikkamimmien näyttelyt lauantaina 9–17 ja sunnuntaina 9–15. Myyntipöytäalue on sekin avoinna kaikille.

Nilsiän keskustassa entisellä virastotalolla on esillä Nilsiän killan Tilkuntahkoojien sekä Siilinjärven killan Villitikin yhteisnäyttely molempina päivinä klo 9–15.

– Nyt tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa hotellilla. Aikaisemmin on oltu esimerkiksi kansalaisopistoissa ja kouluissa. Tahko valikoitui nyt osittain sen vuoksi, että täällä on paljon muutakin tekemistä ja tänne voikin tulla perheen kanssa. Muu perhe voi mennä vaikka laskettelemaan ja tilkkutöistä kiinnostunut voi touhuta ompelusten kanssa, Ohenoja-Miettinen naurahtaa.

Tapahtuman yhtenä järjestäjänä Ohenoja-Miettinen toivoo, että kaikki viihtyvät hyvin ja pitävät hauskaa.

Hän on itse harrastanut tilkkutöitä vuodesta 2003.

– Olen kyllä kokeillut kaikenlaisia muitakin käsitöitä, mutta tilkkutyöt ovat aina pysyneet mukana. Se ei ole pelkästään kuitenkaan mitään täkkien ompelua, vaan voi myös tehdä kolmiulotteisesti, esimerkiksi laukkuja tai pehmoleluja.