Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Pitäjäläisen KesäKimara täältä!

Vuosia suunnitteilla ollut lastenrinteiden uudistus saatiin valmiiksi tälle talvikaudelle

Aloittelijoiden ja lasten uusi rinnealue Mini Mountain on saavuttanut suuren suosion.

Lasten rinnealueen uudistus on ollut suunnitteilla jo useamman vuoden. Alueen täysvaltainen remontti saatiin nyt viimein toteutettua meneillään olevalle talvikaudelle.

– Pöytälaatikossahan ne suunnitelmat ehtivät olla jo kymmeniä vuosia. Ja nyt kun tuli sopiva tilaisuus toteuttaa se ja saatiin kaikki lainvoimaiset luvat kuntoon, niin päästiin tuossa viime keväänä työstämään remonttia. Eli olihan tuo pitkä projekti, Tahko Mountainin liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen naurahtaa.

Töitä alettiin tehdä heti, kun edellinen kausi päättyi.

– Heti kun hissit saatiin kiinni, niin alettiin puskea alueelta lunta pois, että saatiin kaivinkoneet työmaalle. Työt päästiin aloittamaan huhtikuun lopussa.

Käyttäjiltä on tullut vain positiivista palautetta.

– Vanhat hissit poistettiin ja tilalle sinne saatiin uutena 50 metriä pitkä katettu mattohissi ja 280 metriä pitkä sompahissi, joka asemoitiin myös vähän uuteen paikkaan. Se on nyt tuolla metsän reunassa ja mattohissi on tuossa keskellä, Martikainen kertoo.

Rinneprofiilia loivennettiin ja tilaakin saatiin enemmän.

– Rinnettä laajennettiin 500 neliötä tuonne Tahkolahteen päin. Enää ei ole mattohissi järvessä siis kiinni eli nyt voidaan jatkaa rinteiden käyttöä vaikka järvi olisi sulana, Martikainen hymähtää.

Jotta rinteestä saataisiin loivempi, poistettiin maata noin 15000 kiintokuutiota.

– Nyt tämä on sellainen, millainen lastenalueen pitäisikin olla.

Alueelle lisättiin samalla kertaa myös automaattilumetuslinja.

– Pinnat ovat myös sen verran tasaisemmat, ettei lunta tarvitse niin paljoa kuin ennen, eli saadaan nopeammin rinne auki.

Lastenrinteiden osalta muutostyöt ovatkin nyt valmiit, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus saada rinteisiin yksi uusi tuolihissi ja vaihtaa rinteiden valaistus toimimaan LED-valoilla. Mini Mountainille valaistus vaihdettiin jo uudistusten yhteydessä, mutta urakkana on vaihtaa loputkin kaikkiin rinteisiin.

– Pikkuhiljaa tehdään niitäkin tässä pois alta.