Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Tieltä suistunut autoilija puhalsi alkometriin poikkeukselliset lukemat

Henkilöauton kuljettaja suistui tieltä Nilsiässä maanantaina iltapäivällä. Henkilöautoa kuljettanut mies ajoi Ranta-Sänkimäentietä Murtolahdentien suuntaan, mutta risteykseen saavuttuaan kuljettajan auto ajautui risteyksen yli ojaan.

Poliisin mukaan auton kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa. Autoon tuli kuitenkin vaurioita.

Tapauksessa erikoista on se, että kuljettaja puhalsi alkometriin puhalluskokeen tulokseksi 3,08 promillea.

Monella tavallisella ihmisillä alkaa vointi heikentyä jo 2,5 promillen ylittävässä humalassa ja sitä korkeampi humalatila voi johtaa jo sammumiseen. Hyvin harva edes pystyy ajamaan autolla yli kahden saati kolmen promillen humalassa.

Osalla ihmisistä voi kuitenkin olla korkeampi sietokyky alkoholia kohtaan. Lisäksi puhalluskoe voi antaa poikkeavan korkean tuloksen, jos henkilön suussa on juuri alkoholijuoman jäänteitä ennen puhallutusta. Siksi puhalluskokeen tulos varmistetaan aina vielä joko tarkkuusalkometrillä tai verikokeella.

Poliisi epäilee Nilsiässä tieltä ulos ajanutta kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.