Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Pitäjäläisen KesäKimara täältä!

Ulkomaalaisten varkaiden epäillään iskeneen useille työmaille – kymmenien tuhansien eurojen arvosta työkaluja viety Lidlin työmaalta Kuopiosta

Poliisi epäilee kahden romanialaisen miehen kiertäneen Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa varkaissa niin, että rikokset oli tarkoituksella kohdistettu rakennustyömaille.

Poliisi pyytää miehistä ja heidän käyttämästään autosta havaintoja rikosvyyhdin selvittämiseksi.

Kuopiossa uuden Lidlin rakennustyömaalla Sisustajantiellä tuli viime tiistaina ilmi, että alueella oli käynyt varkaita. Varkaat olivat murtautuneet työmaan varastoihin ja muihin tiloihin ja vieneet paikalta mukanaan työkaluja vähintään 14 000 euron arvosta. Poliisin mukaan kyse oli pääosin ammattikäyttöön tarkoitetusta työkaluista.

Poliisi sai selvitettyä, että varkaudesta epäillyt henkilöt olivat käyttäneet sinistä Volkswagen Transporter -pakettiautoa, jonka rekisteritunnus on JHI-524.

Poliisi pysäytti auton tämän viikon keskiviikkona Nurmeksessa. Autosta löytyi silloin pieni määrä omaisuutta, joka oli anastettu aiemmin rakennustyömaalta Joensuusta.

Joensuussa Penttilänkulma 8:n työmaalla kävi varkaita viime viikonloppuna niin, että varkaus huomattiin maanantaina. Työmaan tiloihin oli murtauduttu ja paikalta oli anastettu työkaluja vähintään 21 000 euron arvosta.

Poliisin pysäyttämästä autosta löytyi vain pieni osa varastetuista esineistä. Valtaosa varastetusta omaisuudesta on edelleen kateissa.

Poliisi yrittää löytää lopun murtosaaliista sekä selvittää, ovatko varkaat tehneet murtoja muissakin kohteissa. Poliisi pyytää siksi havaintoja kyseisestä sinisestä pakettiautosta ja sillä liikkuneista henkilöistä. Havaintoja kaivataan perjantain 21. lokakuuta ja keskiviikon 26. lokakuuta väliltä. Auto on liikkunut ainakin Kuopiossa ja Nurmeksessa, mutta myös mahdollisesti muuallakin lähikunnissa.

Autoon liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi otti kiinni kaksi autossa ollutta romanialaista miestä ja heitä esitetään vangittavaksi tutkintavankeuteen. Heitä epäillään ainakin kahdesta törkeästä varkaudesta.