Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Pitäjäläisen KesäKimara täältä!

Raju tulipalo Nilsiän keskustassa yöllä, rivitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi

Nilsiän keskusta alueella palaa rivitalo. Palo on alkanut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Rivitalossa on 11 asuntoa ja pinta-ala on noin 600 m2. Rivitalossa ei ole palokatkoja ja palo on levinnyt koko rivitalon yläpohjaan. Viereisen talon asukas näki liekkejä rivitalon yhdessä asunnossa ja teki hätäilmoituksen.

Pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö tyhjensi rivitalon asukkaista. Asunnoissa oli yhteensä 5 asukasta, joista 2 altistui lievästi savulle. Heidät kuljetettiin hoitopaikkaan. Sosiaalipäivystys selvittää kahdelle majoitusta ja yhdellä oli majapaikka selvitettynä itsenäisesti.

Paloa sammuttamassa on 11 pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastuslaitoksen henkilöstö on käynyt opastamassa toimintaohjeita tuulen alapuolella olevissa rakennuksissa. Palon syttymissyytä ryhdytään tutkimaan myöhemmin yhteistyössä poliisin kanssa. Palon sammutustyöt tulevat kestämään useita tunteja.

Pelastuslaitos tiedotti kuuden jälkeen keskiviikkoaamuna rakennuksen tuhoutuineen asumiskelvottomaksi. Tulipalon jälkisammutustyöt jatkuvat koko päivän. Sosiaalipäivystyksen avustuksella 3 henkilölle järjestettiin tilapäismajoitus. Palontutkinta aloitetaan torstaina 15.9. Viereisen päiväkodin johtaja on tavoitettu ja heidän tämän hetkisen arvion mukaan savun muodostuksen vuoksi päiväkodin toimintaa ei pystytä järjestämään omissa tiloissa.

Uutista muokattu klo 7.21, loppuun lisätty tietoa palon etenemisestä.