Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Nilsiäläinen monilahjakkuus palkittiin Savolainen sanavalmius -palkinnolla

Noin 350 ihmistä kerääntyi Kuopion musiikkikeskukselle kuuntelemaan Pohjois-Savon maakuntapäivien Sävelretki savolaisuuteen -konserttia. Konsertissa kuultiin Savonmaa-orkesteria, jonka jälkeen Piela-yhtye esitti kappaleita uudelta levyltään Tahdistin-jousiorkesterin kanssa.

Konsertissa nähtiin kohtaus Aapelia aukiolla -teatteriproduktiosta, jonka kohtaukset on dramatisoitu Aapelin eli kirjailija ja pakinoitsija Simo Puupposen teksteistä.

Savolainen sanavalmius -palkinto jaettiin konsertin lomassa. Tänä vuonna palkinto myönnettiin nilsiäläiselle toimittaja-kirjailija Antti Heikkiselle. Väliaikainen maakuntajohtaja Satu Vehreävesä kuvaili puheessa Heikkistä oman aikamme renessanssi-ihmiseksi hänen monipuolisten taitojensa vuoksi.

Heikkinen on kirjoittanut useita romaaneja sekä elämänkertoja, minkä lisäksi hän näyttelee, laulaa ja tekee stand up -komiikkaa. Heikkisen palkitsemista perusteltiin esimerkiksi sillä, että hän tuo esiin savolaisuuden parhaat puolet, eikä hän päästä ihmisiä ikävystymään.

Kiitosten jälkeen Heikkinen esitti julkisen vetoomuksen Kuopion kaupungille, että tilojen vuokria ei nostettaisi niin korkeiksi, että se rajoittaisi niiden saatavuutta.

– Silloin jää monen ihmisen sanavalmius syntymättä ja tyrehtyy monen jo iälle ehtineen ihmisen sananvalmius.

Useita elämänkertoja kirjoittaneella Heikkisellä on mielessä, kenestä hän vielä haluaisi kirjoittaa elämänkerran, mutta hän ei paljasta, kenestä on kyse. Sen hän kuitenkin kertoo, että ensi keväänä on tulossa elämänkerta naisesta, jota hän suuresti arvostaa.

Konsertin päätti Kuopiosta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Olli Halonen, joka sai jopa yleisön hetkeksi laulamaan mukanaan Pohjola-hittiään.

Juhani, Niilo ja Nella Pennanen sekä Annukka Heiskanen tulivat konserttiin erityisesti Olli Halosen vuoksi. Laulaja on etenkin Nella Pennasen suosikki.

Savolaisuus merkitsi Juhani Pennaselle kotiseutua ja hieman kieroa persoonaa. Savolaisuuteen liitetyn sanavalmiuden he tunnistavat myös nousevan esiin tietyissä tilanteissa.

– Huumorintaju on täällä ihan omanlaista, Pennanen lisää.

Heiskaselle Kuopio on rakas kotikaupunki, josta tulee ensimmäisenä mieleen Kuopion tori.