Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Koronarokotusten neljäs kierros laajenee ensi viikolla Kuopiossa

Kuopio aloittaa 18–69-vuotiaiden koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset maanantaina 1. elokuuta.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat muun muassa ihmiset, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto, tai jotka sairastavat vaikeaa kroonista munuais- tai keuhkosairautta.

Toiseen riskiryhmään kuuluvat muun muassa henkilöt, joilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus tai krooninen maksasairaus.

Rokotussuositus ei toistaiseksi koske 12–17-vuotiaita riskiryhmäläisiä paitsi vakavasti immuunipuutteisia 12 vuotta täyttäneitä, joille rokotusta on suositeltu jo aiemmin.

Yli 70-vuotiaiden neljännet koronarokotukset alkoivat Kuopiossa jo aiemmin.

Kuopio aloittaa neljännet koronarokotukset 70 vuotta täyttäneille keskiviikkona – Siilinjärvellä saadaan rokotuksia odottaa yli elokuun alun

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos henkilöllä on kolme rokotusta ja hän on sairastanut koronan, neljättä rokotusta ei tarvita eikä suositella. Poikkeuksena on sairastuminen alle 6 viikon sisällä rokotuksesta, jolloin myös neljäs rokotus katsotaan tarpeelliseksi.

Kuopion kaupunki suosittelee koronarokotukseen menijöitä varaamaan rokotusajan eTerveyspalvelun kautta. Walk in -koronarokotuksiin voi mennä Apajan rokotuspisteelle ilman ajanvarausta kello 8–15. Kaupunki muistuttaa, että walk in -rokotuksiin saattaa muodostua jonoa.