Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Poliisi selvitti laajan mökkimurtojen sarjan – kolmen romanialaisen epäillään kierrelleen Suomessa varkaissa

Poliisi on selvittänyt yli kahdenkymmenen asunto- ja mökkimurron sarjan. Kolmen Romaniasta Suomeen tammikuussa tulleen henkilön epäillään murtautuneen varkaisiin useisiin huviloihin ja asuntoihin Pohjois-Savossa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Porukka oli tullut Tornion kautta Suomeen. Poliisi epäilee heidän murtautuneen ensin asuntoihin ja mökeille Lapissa ja Oulun seudulla. Poliisi alkoi saada murtovarkauksista ilmoituksia tammikuun puolivälin jälkeen.

Saman porukan epäillään jatkaneen asunto- ja mökkimurtoja sen jälkeen Kuopiossa ja Rautavaaralla. Poliisi tavoitti kolmikon Lahdesta, jolloin porukasta hallusta takavarikoitiin suuri määrä anastetuksi epäiltyä omaisuutta kuten koruja ja kelloja.

Tutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään samoihin epäiltyihin myös kaksi törkeää varkautta viime syksyltä Lempäälästä ja Lopelta.

Kolmikko on tutkintavankeudessa ja he ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat teot. Poliisi on tutkinut teot törkeinä varkauksina, varkauksina ja varkauden yrityksinä.

Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi. Seuraavaksi se siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.