Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Pitäjäläisen KesäKimara täältä!

Tiilikkajärven kansallispuistossa oli ennätysvilkas vuosi – Yhtenä syynä ladut, joita ajetaan taas helmikuun lopussa

Tiilikkajärven kansallispuistoon tehtiin viime vuonna yli 25 000 käyntiä, mikä on selvästi enemmän kuin vuonna 2020. Tällöin käyntimäärä oli vajaat 20 000. Tiilikkajärven vetovoimaa nostivat talvella käytössä olleet hiihtoladut. Lisäksi uusi Tiilikankierto-rengasreitti saavutti suuren suosion.

– Kansallispuistojen merkitys suomalaisten liikuttajana ja hyvinvoinnin lähteenä on korostunut pandemian aikana. Tämä näkyy myös Tiilikkajärven käyntimäärässä, puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta sanoo.

Tänä vuonna Tiilikkajärven kansallispuistoon ajetaan ja merkitään hiihtolatuja helmikuun lopussa. Ladut ovat hiihdettävissä 1. maaliskuuta alkaen. Maastoon ajetaan 7 kilometrin ja 17 kilometrin pituiset perinteisen hiihtotavan lenkit, jotka alkavat Sammakkotammen pysäköintialueelta. Latuja pyritään pitämään auki ainakin talvilomaviikkojen ajan.

Tiilikkajärven kansallispuistossa on tällä hetkellä huono polttopuutilanne. Tiilikkajärvellä päästään suorittamaan puuhuoltoa ja muuta talvihuoltoa vasta jäätilanteen salliessa. Retkeilijöitä kehotetaan varautumaan retkeen eväillä, retkikeittimellä tai ruokatermoksella, mikäli tulta ei pystykään kohteessa tekemään.

Puuhuollon etenemisestä löytyy lisätietoa Tiilikkajärven kansallispuiston Facebook-sivulla sekä internetsivuilla www.luontoon.fi/tiilikkajarvi/ajankohtaista.

Tiilikkajärven kansallispuisto juhlii tänä vuonna 40-vuotissyntymäpäiviään. Kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon kuntien alueella.