Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Uusia suunnitelmia Tahkolla: Nyt kutkuttaa mahanpohjasta – "Käyttäjät voivat keskittyä nauttimaan matkasta"

Tahkolle rakennetaan ensi keväänä 1000 metriä pitkä vaijeriliuku. Liukurata ulottuu Tahkon rinnealueen huipulta järven yli matkailukeskuksen ydinalueelle.

Vaijeriliuku on avoinna ympärivuotisesti ja sitä operoi Seikkailu Kuopio Oy.

Tahko Ziplinen rakentaminen on ollut vireillä vuodesta 2017 saakka.

Vaijeriliu’un lähtötasanne sijoittuu Rinneravintola Pehkubaarin eteläpuolelle niin kutsutun Joke Streetin viereen ja laskeutumistasanne Ravintola Piazzan viereen, Tahkon sillan kupeeseen.

Lähtö- ja laskeutumistasanteen välinen korkeusero on noin 140 metriä ja veden pinnan yllä alaspäin liu’utaan noin 25–8 metrissä.

Tasanteiden välille ei tule mitään rakenteita, vaan ainoastaan kaksi rinnakkaista vaijeria. Tämä mahdollistaa paitsi sujuvan liu’un, myös kahden henkilön laskemisen samanaikaisesti.

– Vaijeriliukumäessä asiakkaat puetaan kokovartalovaljaisiin ja kiinnitetään liukurullaan, joka hidastaa tarvittaessa automaattisesti. Tämän lisäksi myös laskeutumisasema varustetaan automaattisilla jarruilla, jolloin laskeminen on turvallista ja käyttäjät voivat keskittyä nauttimaan matkasta. Vauhti nousee maksimissaan 80 kilometriin tunnissa, sanoo Seikkailu Kuopion Arto Jauhiainen.

Jauhiainen kertoo tiedotteessa, että radalla voivat laskea kaikki 50–120 kiloa painavat henkilöt junioreista aikuisiin.

– Varusteita otamme heti alkuun noin 100 henkilölle.

Tahko Ziplinen toimittaa saksalais-sveitsiläinen toimija.

Jauhiaisen mukaan samankaltaisia vaijeriliukuja kuin ensi keväällä Tahkolle rakentuva on Euroopassa muun muassa Walesissa, Italiassa ja Ranskassa.