Uudet autot pelastivat kolmen ihmisen hengen risteyskolarissa – lääkärikopteri hälytettiin varalta avuksi

Kolme ihmistä loukkaantui kahden auton risteyskolarissa Nilsiässä torstaina iltapäivällä. Onnettomuus sattui Nurmeksentien ja Haukilammentien risteyksessä noin kello 13.

Sivutieltä tullut henkilöauton kuljettaja ajoi vahingossa päätietä ajaneen henkilöauton eteen Nurmeksentiellä eli kantatie 75:llä.

Törmäys oli niin voimakas, että molemmat autot vaurioituivat lunastuskuntoon. Molemmista autoista laukesivat turvatyynyt ja toisesta autosta painui keula lyttyyn akselia myöten.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin useiden ambulanssien lisäksi lääkärihelikopteri, joten liikenne kantatiellä suljettiin hetkellisesti, kun kopteri laskeutui tielle tuomaan ensihoitolääkärin potilaiden avuksi.

Autoissa olleet kolme ihmistä saivat kolhuja, mutta selvisivät hengissä törmäyksestä. Pelastuslaitoksen mukaan osapuolilla oli niin uudet autot, että autojen rakenteet suojasivat kolarissa.

– Vaikka molempien autojen keulat olivat todella rutussa, kummankaan auton hyttitiloissa ei ollut muutoksia. Autot olivat uusia, palomestari Risto Taskinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Nurmeksentiellä on onnettomuuspaikalla 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus, joten törmäys oli raju. Äkkipysäys oli niin kova, että kaikki kolarin osapuolet vietiin tarkistuttamaan vammansa Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Nurmeksentietä Siilinjärveltä päin Nurmeksen suuntaan ajaneessa autossa oli kaksi ihmistä. Haukilammentietä tulleessa autossa oli vain kuljettaja.

Autojen etukulmat osuivat toisiinsa niin, että Siilinjärveltä päin tullut auto suistui törmäyksen voimasta tien sivuun.

Pelastuslaitos ohjasi liikennettä yhtä kaistaa kolaripaikan ohi, mutta kun tie suljettiin lääkärikopterin laskeutumisen vuoksi, käyttöön otettiin väliaikaisesti myös kiertotiet.

Tie saatiin raivattua kokonaan vapaaksi muulle liikenteelle noin kello 14.30:n aikaan.