Raiku taisteli vajaamiehisenä

LaPa-95:n kova prässi ja pitkät syötöt olivat myrkkyä helteen uuvuttamalle joukkueelle.

Jalkapallo

Rautavaaran Raiku kärsi miesten Vitosen syyskierroksen avausottelussa tylyn 1 – 4 (1 – 4) vierastappion Lapinlahden Pallo-95:lle.

Raiku joutui lähtemään otteluun vajaalla miehityksellä, kun Aatu Korhosta lukuun ottamatta farmijoukkue PAVEn vahvistukset olivat poissa kokoonpanosta koronakaranteenin takia.

Kentällä ei liiemmin nähty myöskään lentopalloturnauksessa ollutta Tatu Hakkaraista ja polvivammaa potevaa Mika Parviaista. Monta muutakin miestä oli sivussa kesäkiireiden takia.

Vajaamiehinen Raiku pysyi avausjakson LaPa-95:n vauhdissa mukana, mutta toisella puoliajalla tuli 33 asteen helteessä noutaja.

– LaPa-95 oli yhtä hyvä kuin kuukausi sitten vieraillessaan Rautavaaralla, mutta me ei jaksettu enää puolustaa toista jaksoa. Rajusti prässännyt vastustaja pääsi iskemään tuhoisasti selustaan, kun liike hyytyi puolustussuuntaan, pelaajavalmentaja Niko Kuosmanen ja joukkueenjohtaja Jari Korkalainen manasivat alakynteen joutumista.

Kymmenen vuotta sitten on tullut viimeksi pelattua.

Janne Kampman

Raikulla oli omat rajalliset paikat päästä peliin mukaan, kun Tero Kaivonurmi latasi kulman jälkitilanteesta lähietäisyydeltä tolpan väärälle puolelle ja Niko Kuosmanen vapaapotkusta pystypuuhun.

Vihdoin ja viimein lisäajalla tullut Aatu Korhosen kavennusmaali oli lopulta vain laiha lohtu.

Maalivahdiksi hälytetylle Janne Kampmanille ottelu oli oma erikoisuutensa uralla.

– Kymmenen vuotta sitten on tullut viimeksi pelattua. Mukavaa oli palata tolppien väliin, vaikka taidot eivät ole enää sitä luokkaa, mitä nuorempana, muutaman paraatipelastuksen kokemuksellaan tehnyt ex-liimanäppi vuodatti hikikarpaloita otsaltaan taiston tauottua.

Tappio tiesi Raikulle jo melko varmoja hyvästien heittoja kahden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ero kärkeen on revennyt sen verran isoksi.

Teoreettinen mahdollisuus on kuitenkin olemassa ja niin kauan taistellaan, kunnes tuomari viheltää pelin poikki. Paluu takaisin voittojen tielle on tarjolla huomenna perjantaina kello 19.30 pelattavassa kotiottelussa Harjamäen Terästä vastaan.