Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Etelän lomalaiset ruuhkauttivat koronatestauksen Tahkolla

Lomalaiset hakeutuvat nyt herkästi koronatesteihin Nilsiän Tahkolla. Savon Sanomien saamien tietojen mukaan testeissä on ollut väkeä jopa ruuhkaksi asti. Kuopion kaupunki ilmoitti keskiviikkona, että testeihin kannattaa Tahkolla hakeutua herkästi, jos tuntee koronaan viittaavia oireita.

Kuopion tartuntatautilääkärin Kati Happosen mukaan oli odotettavissa, että testaus voi ruuhkautua Nilsiän testauspisteessä.

– Nilsiän testausasema on varmasti ruuhkainen, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö ihmiset pääsisi testeihin. Nilsiän terveysasema on pieni ja siellä on käytössä maksimaalinen testauskapasiteetti. Sen sijaan Kuopion keskustan testauspisteitä ollaan lisätty hiihtolomien ajaksi, ja näihin ohjataankin paljon myös Tahkolla olijoita, Happonen neuvoo.

Hän mainitsee, että Tahkolla on myös Mehiläisen yksityinen testauspalvelu TahkoSpan tiloissa ainakin tällä viikolla.

Tieto siitä, että laskettelurinteissä on voinut altistua koronavirukselle, herättää kysymyksiä, miten helposti taudin voi rinteessä saada.

– Ulkoilmassa korona ei toki tartu yhtä ärhäkkäästi kuin sisätiloissa, mutta turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä muistaa myös hissijonoissa, Happonen vastaa.

Tahkon alue on tällä viikolla varattu lähes täyteen. Näin siksi, että Etelä-Suomessa vietetään nyt hiihtolomia.

Tahko on varattu viikonlopuksi ja ensi viikoksi liki täyteen: "THL:n suositus tuli aivan liian myöhään"