Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Isolla kynällä Informaatiosotaa käydään meilläkin

Sota Ukrainassa heijastuu meihin jokaiseen. Uutiset ovat kuin kauhuelokuvasta, hintojen nousu kuin painajaisunta.

Sotaa ei käydä pelkästään Ukrainan rintamalla, vaan informaatiosodankäynti ulottuu kaikkialle. Jopa tänne meidän lintukotoomme.

Myös me paikallislehden tekijät olemme joutuneet ennennäkemättömän ja meille uuden tilanteen eteen, kun yleisönosastoja ja sosiaalisen median kanavia käytetään osana informaatiosodankäynnin operaatiota.

Paikallislehtienkin sähköposteihin on ruvennut tulemaan trolleja. Tavallisina rivikansalaisina esiintyvät kirjoittajat lähettävät yleisönosastoon tarjolle muka omia mielipiteitään, jotka todellisuudessa ovat Putinin propagandaa.

Valeuutisten ja trollien aikana oppii viimeistään arvostamaan sitä, että Suomessa on sananvapaus. Täällä asioita voi käsitellä kriittisesti, eikä ole vain yhtä oikeaa totuutta.

Toimituksissa joudumme nyt entistä tarkemmin lukemaan rivit ja rivien välit. Olemme kuitenkin vain ihmisiä, ja kiireessä inhimillisiä virheitä tapahtuu.

Paikallislehtienkin sähköposteihin on ruvennut tulemaan trolleja.

Näin kävi Pitäjäläisessä viime viikolla, kun trolli päätyi julkaistuna lehden yleisönosastoon. Pyydän lukijoiltamme anteeksi tätä virhettä.

Emme levitä propagandaa tai valeuutisia, se on aina ollut ja on edelleen lehtemme ja konsernimme linja. Keskisuomalainen-konserni on myös ensimmäisenä mediatalona luopunut venäläisen paperin käytöstä lehtipainoissaan.

Olen iloinen siitä, että monet lukijamme reagoivat kirjoitukseen ja olivat meihin yhteydessä. On hienoa huomata, että propaganda saa monen niskakarvat pystyyn ja hälytyskellot soimaan. Silloin informaatiosota on jo puoliksi voitettu.