keskiviikko 5.8.2020 Salme, Sanelma

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Koronapandemia kotiutti etuajassa Nilsiään

Glasgown Caledonian yliopiston opiskelijan Anni Taiton oli tarkoitus saapua Nilsiään vanhempiensa luokse kesälomalla. Sitten suunnitelmiin muuttujaksi tuli koronapandemia.
– Tulin Suomeen 18.3. Päätin vaihtaa lennot aikaisemmaksi siinä vaiheessa, kun maat Keski-Euroopassa alkoivat sulkea rajojaan, lentoja peruttiin ja yliopistoni päätti siirtyä etäopetukseen.
Anni jännitti mahdollista matkansa katkeamista aina siihen saakka, kun istui tukevasti turvavöihin telakoituneena Kuopion lennolla.
– Jos olisin tullut pari päivää myöhemmin, olisi se vaatinut erityisjärjestelyitä. Olen myös iloinen, etten jäänyt Glasgowhun mahdollisesti kuormittamaan paikallista terveydenhuoltoa, sillä tilanne on siellä lähtenyt käsistä aivan eri tavalla kuin täällä.
Lähtöhässäkästä paljon kertoo myös se, ettei aivan kaikki lähtenyt mukaan.
– Minulta jäi Glasgow’n kämppään paljon tavaraa, jota olisin tarvinnut täällä. Esimerkiksi kameraa olisin tarvinnut juttukeikoilla.
Samalla Anni tulee paljastaneeksi ensi kesän työsuunnitelmiaan – Pitäjäläisen avustajana.
– Olen innoissani, kun pääsen kirjoittamaan lähialueen tapahtumista. Tällaisina aikoina medialla on tärkeä ja vastuullinen tehtävä toimia tiedonvälittäjinä ihmisille, jotka ovat koronatilanteen vuoksi kodeissansa. Pitäjäläinen voi raportoida asioista eri tavalla kuin suuremmat mediat, ja tarjota erilaisen lähestymistavan tähän kriisiin.

Nilsiässä Annia vastassa oli kotikaranteeni, joka vaati hieman puuhakkuutta ja erityisjärjestelyjä.
– Desinfioin kaikki matkatavarani ulkona. Jouduimme myös tekemään sisällä pieniä karanteenisuosituksien mukaisia muutoksia.
Annin kotikaranteeni on nyt ohi. Tällä hetkellä suurin haaste on, ettei mummin luona voi käydä.
– Mutta mummi leipoi minulle korvapuusteja, jotka hain hänen rappusiltaan, hehkutti Anni arjen pientä iloa.

Lue koko juttu 16.4. Pitäjäläisestä.

Jätä kommentti

*