keskiviikko 18.10.2017 Satu, Säde, Luukas

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Koiran häkkiin tullut ilves lopetettiin Rautavaaralla

Koiran häkkiin tullut ilves lopetettiin poliisin luvalla tänä aamuna Rautavaaralla. Suurriistavirka-apu (SRVA) sai poliisilta luvan nälkiintyneen ilveksen poistamiseen eläinsuojelullisista syistä.

Talon väki huomasi ilveksen, kun häkissä ollut norjanharmaahirvikoira alkoi raivokkaasti haukkua. Koira saatiin pois vahingoittumattomana. Ilves ei poistunut häkistä, vaikka ovea pidettiin auki ja sitä heitettiin lumipalloilla, joista yksi osui päähänkin. Ilves vain puisteli lumet pois päästään.

Kyseessä oli ilmeisesti sama yksilö, jota oli yritetty karkottaa poliisin luvalla noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevan talon pihasta aiemmin tällä viikolla. Eläin oli liikkunut toistuvasti talon pihassa ja kiertänyt taloa päiväsaikaan. Se oli syönyt lintujen ruokia ja vienyt rappusilta pilkkipöntön ja kannen. Ensin ilvestä yritettiin karkottaa pihapiiristä hiihtämällä 2,2 kilometrin päähän, mutta se oli jo kahden tunnin päästä takaisin talon pihassa. Eläintä yritettiin karkottaa myös ampumalla, mutta ei se välittänyt siitäkään. Torstaina ilvestä oli yritetty pyytää tuloksetta.

Ilves laitetaan tutkittavaksi Eviralle Ouluun.

Lue lisää 4.5. Pitäjäläisestä.

Kuva: Helena Kuosmanen

Kommentit

  • Ei yllätys

    Pikkuhiljaa olisi aika tehdä jotain suomen petokannoille. Vihreiden ihanne on saavutettu missä pelkästään petoja suojellaan luonnosta välittämättä. Riistakannat tippuu olemattomiin ja pedot pyörii pihoissa joka ikinen päivä

  • Lynx Lynx

    Me aikoinaan otettiin nälkiintyneitä ilveksiä kiinni ja vietiin poliisin putkaan. Viikon tehoruokinnan jälkeen olivat jo aika häijyjä eivätkä enää käsin käsiteltäviä.

Jätä kommentti

*