lauantai 23.2.2019 Aslak

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Ensitöiksi hankkeen kimppuun. Rautavaaralla aloittanut työkoordinaattori Tarja Selkimäki haastattelee kaikki työttömät.

Tarja Selkimäki aloittaa työskentelyn jo entuudestaan tutun Marita Vartiaisen jälkeen työkoordinaattorina.

Rautavaaran työkoordinaattorin virka sai uudet kasvot kesäkuun alussa, kun 4.6. projektityöntekijäksi astui nilsiäläinen Tarja Selkimäki. Työkoordinaattorin virassa aiemmin ollut Marita Vartiaisen virka vaihtui koulusihteeriksi.
Selkimäelle Rautavaara on entuudestaan tuttu paikka, sillä hän on muun muassa tuurannut kesälomalla ollutta rautavaaralaista TE-toimiston työntekijää.

– Virkaan vaihtaminen kävi nopeasti, sillä Marita ja työympäristö oli tuttu entuudestaan. Tutustumiseen ei mennyt aikaa, vaan työhön pääsi heti kiinni, kertoo Selkimäki uudesta määräaikaisesta työsuhteestaan.
Vartiaisen mukaan työkoordinaattorin toimi oli helppo antaa eteenpäin henkilölle, jonka tunsi jo entuudestaan.

Työsuhteeseen astuttua Selkimäelle on tullut paljon yhteydenottoja.
– Monet ovat soittaneet, että miten nyt toimitaan, kun työntekijä vaihtui, selittää Selkimäki.
Yhteydenotot ovat Selkimäen mukaan hyvä asia, sillä on tärkeää, että kuntalaiset ovat hereillä ja kiinnostuneita tulevasta. Selkimäki on viettänyt viimeisimmät kuluneet vuodet Kuopiossa töissä Kevama Oy:ssä. Viimeksi Selkimäki on ollut mukana Rautavaaralla hankkeen parissa vuonna 2011, mutta nyt Selkimäellä on edessään uusi hanke.

Ensitöiksi hankkeen kimppuun. Huhtikuun alussa Rautavaaralla laitettiin pystyyn MYÖ, TYÖ, HYÖ -hanke. Hankkeen tarkoituksena on selvittää työttömien, etenkin pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä.
– Haastattelen jokaisen työttömän, jonka jälkeen jokaiselle katsotaan yksilöllisesti sopivaa jatkovaihtoehtoa, esimerkiksi kouluttautumista tai eläkemahdollisuuksia, kertoo Selkimäki hankkeen kulusta.
Hanke on tarkoitettu jokaiselle työttömälle ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Huhtikuussa voimaan astunutta hanketta lähdettiin viemään vasta kesäkuussa eteenpäin.
– Tiedettiin, että työ vaihtuu Tarjalle, joten hanke jäädytettiin muutaman kuukauden ajaksi. Ainoastaan pakolliset tehtävät hankkeen eteen tehtiin ennen Tarjan työn alkamista, kertoo kesäkuuhun asti työkoordinaattorina toiminut Vartiainen.
Hankkeen valmisteluun kuluu aikaa heinäkuun loppuun saakka, mutta heti heinäkuun ja kesälomien päätyttyä Selkimäki pääsee laittamaan hankkeen pyörät pyörimään.

Myötämäkeen työkuntoa tai hyvinvointia. MYÖ, TYÖ, HYÖ! -hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke. Hanke on alkanut huhtikuussa 2018 ja se jatkuu vuoden 2019 joulukuun loppuun saakka.
Hankkeen kansallisena rahoittajana toimii Etelä-Savon ELY-keskus ja hanketta hallinnoi Rautavaaran kunta. Hankkeesta tarkempaa lisätietoa saa työkoordinaattorilta, Tarja Selkimäeltä.

 

Juttua on muokattu 12.7. klo: 12.08, jolloin on tarkennettu, että Tarja Selkimäki on projektityöntekijä, eikä hänellä ole virkaa.

Kommentit

 • Unto Murto

  Unskin kynästä: POSITIIVINEN PÖHINÄ EIKU JATKUU KUNNASSA eli Rautavaaran Leipomo Oy:n laajentaminen ja kehittäminen yhdessä kunnan kanssa on aivan UUTTA ELINKEINOPOLITIIKKAA POHJOIS-SAVOSSA.
  Torstaina 21.6.2018 oli historiallinen päivä kunnan työttömyyden (14,1%) poistamisessa. Kunta osti Rautavaaran Leipomo Oy:ltä PE-RE-nimisen kiinteistön 167.000 eurolla sillä olevine rakennuksineen. Samalla allekirjoitettiin kiinteistön määräaikainen 20 vuoden vuokrasopimus leipomon kanssa. Leipomo maksaa vuosittain vuokraa kunnalle yli 8.000 euroa + alv%.
  Kunta lunasti tilat, jotta leipomo voi laajentua ja työpaikat kunnassa turvataan. Leipomo on Rautavaraan mittakaa-vassa merkittävä työnantaja. Tällä hetkellä se työllistää 8 vakinaista työntekijää , joista 4 asuu kunnassa ja neljä osa-aikaista työntekijää, kaikki asuvat Rautavaaralla.
  Leipomo rakentaa lisää tilaa noin 120 neliön verran. Työt alkavat syksyllä ja valmistuessaan leipomolla on 700 neliötä tilaa.
  Yritys aikoo palkata ainakin kaksi uutta työntekijää vuonna 2019. Leipomo tarvitsee myöhemmin lisää uusia työntekijöitä. Leipomo suunnittelee laajentavansa siten, että tulevaisuudessa sen työllisyysvaikutus olisi 15–20 henkilötyövuotta.

 • Savottapomo

  Hei. Kyseessä Ei ole työkoordinaattorin virka, vaan määräaikainen työsopimus.

Jätä kommentti

*