keskiviikko 18.10.2017 Satu, Säde, Luukas

Sanoja Sinulle vuodesta 1976

Abit kannettiin pois ja wanhat tanssivat

Rautavaaralla lukiossa kirjoittaa tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa seitsemän nuorta. Heistä kuusi osallistui lukion kakkosluokkalaisten järjestämiin riehakkaisiin penkkareihin, joissa eläinhahmoiksi pukeutuneet abit potkittiin matkaan. Penkkareissa abit saivat osallistua ”televisio-ohjelmiin” kuten muun muassa Yhden tähden illallinen, Haluatko ylioppilaaksi ja Tanssii abien kanssa. Kukin abeista saateltiin pois koulusta kultatuolissa istuen. Monitoimitalolta penkkariajelulle lähtiessä abit paljastivat myös julisteensa, jonka mukaan itse Trump oli lähettänyt terveisiä: ”Make abit great again!”

Katso videokooste lukiolaisten juhlista.

 

Tunnelma oli odottava Nilsiän lukion pihalla viime torstaina, kun yleisö oli hyvissä ajoin tullut paikalle varmistaakseen aitiopaikat penkkareihin. Toiset odottivat kameroineen ja kännyköineen ja jännittivät, millaisia pukuja abit olivat tällä kertaa keksineet ylleen. Toiset taas odottivat kieli pitkällä karkkisadetta, joka oli luvassa sitten kun abit olisi kannettu kuormaauton lavalle. Kaikkien odotus palkittiin: lukion ovesta ulos kannettiin niin prinsessoja kuin eläinhahmoja, jopa itse Cruella de Vil. Ja tulihan se karkkisadekin kadun varsilla odottelevien iloksi.

Seuraavana päivänä eli viime perjantaina olivat sitten vuorossa wanhojen tanssit. Varsinaisia wanhoja eli kakkosluokkalaisia Rautavaaran lukiossa on nyt kolme. Tanssimassa oli mukana muitakin lukiolaisia, joten tanssipareja oli yhteensä kuusi.

Nilsiän lukion wanhat aloittivat tänä vuonna tanssinsa näyttävästi: jokainen tanssipari esiteltiin heidän saapuessaan saliin yksitellen Tanssii tähtien kanssa -tyyliin. Niin puvut kuin tanssitkin jatkoivat samaa upeaa linjaa. Mukana oli niin elegantti Wienervalssi kuin vauhdikas Salty dog rag. Wanhojen tanssit juonsivat lukion ykkösluokkalaiset Marjo Jaakkola ja Atte Koskinen. He kertoivat, että tansseja on harjoiteltu joulukuun alusta lähtien. Esityksen huipensi nuorten itse suunnittelema tanssi sekä viimeinen poloneesi, johon haettiin mukaan myös yleisön edustajia.

 

Jätä kommentti

*